Despre sit

De ce acest nume?

Practic adresa, stii.cateheza.ro, e o întrebare: ştii cateheză? Puţin forţată, dar aţi prins ideea: aveţi cunoştinţe catehetice? Sau: vă cunoaşteţi credinţa? Practic am căutat să fie un nume scurt, legat de situl “mamă”, Cateheza.ro, şi care să facă referire la cunoştinţele catehetice.

De ce acest sit?

Pentru copii joaca e un mod de a învăţa. Pentru adulţi e un mod de relaxare, dar tot cuplat cu învăţare. Ne-am gândit deci la un sit de jocuri, jocuri cu valoare educativă. Evident, în spaţiul religios. Speranţa noastră este ca el să ofere provocări pentru minte, momente de relaxare şi informaţii interesante. Practic jocurile permit testarea cunoştinţelor catehetice, iar acolo unde cel ce se joacă nu ştie ceva… învaţă atunci (pentru că fiecare întrebare e însoţită de explicaţii/răspunsuri).

De ce online?

Am ales soluţia de sit pentru că:

  • astăzi foarte mulţi au acces la internet, copii, tineri şi adulţi deopotrivă
  • între resursele de joacă pe internet puţine sunt educative, şi mai puţine sunt educative religios vorbind
  • jocurile pe web nu cer descărcarea de programe executabile, ci doar un navigator modern
  • este soluţia cea mai flexibilă

Strict online?

Nu… chiar. O parte dintre jocurile de pe acest sit au şi o versiune de tipar, ca fişe ce se pot lista şi da copiilor. Desigur, se cam duce interactivitatea, factorul de “wow” şi feedback-ul imediat oferit de acest sit. Există însă şi o soluţie de mijloc: jocurile oferite ca pachet HTML (plus CSS, JScript şi imagini), care se poate rula din orice navigator (modern), chiar şi fără conexiune la internet. Această modalitate este funcţională deja pentru chestionare şi ghicirea de cuvinte, dar pentru un public limitat. În timp vom găsi modalităţile de deschidere pentru toţi.

Strict pentru uz personal?

Acest sit este folosit în primul rând personal, de persoane (de la copii până la adulţi) dornici să îşi verifice şi îmbunătăţească cunoştinţele catehetice. Dar toate materialele pot fi folosite şi în contexte comunitare (ex: cateheza parohială, oră de religie la şcoală, tabere religioase ş.a.). Vedeţi mai jos situl folosit cu un proiector şi cu o tablă interactivă. Se poate folosi şi un mouse wireless şi copiii răspund atunci de la locurile lor, cu ajutorul mouse-ului, privind la tabla unde este proiectată imaginea.

De cine e făcut acest sit?

Programarea: Radu Capan.
Conceperea materialelor: Oana şi Radu Capan (sperăm şi alţii în timp).

Identificare




Forgot?
Înregistrare

Arhive