mai
11
2015

Isus s-a înălţat la cer

Cea mai amplă relatare a înălţării la cer a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Cristos o găsim în Fapte 1,1-11. Vă propunem acest pasaj, cincisprezece cuvinte din el fiind folosite în rebus.

În prima carte, o, Teofil, am tratat despre tot ce a făcut şi a învăţat Isus, de la început până în ziua în care a fost înălţat, după ce, prin Duhul Sfânt, i-a instruit pe apostolii pe care îi alesese. După pătimirea Sa, El li s-a prezentat viu, cu multe dovezi, arătându-li-se timp de patruzeci de zile şi vorbindu-le despre cele privitoare la împărăţia lui Dumnezeu.

Şi, în timp ce era cu ei, le-a poruncit să nu se îndepărteze de Ierusalim, ci să aştepte promisiunea Tatălui pe care, [zicea El], aţi auzit-o de la Mine: Ioan a botezat cu apă, dar voi veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt, nu după multe zile. Atunci, cei care se adunaseră l-au întrebat: Doamne, în acest timp vei restaura împărăţia lui Israel? Dar El le-a zis: Vouă nu vă este dat să cunoaşteţi timpurile sau momentele pe care Tatăl le-a stabilit prin propria autoritate. Însă, când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, voi veţi primi o putere şi îmi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea şi Samaria, şi până la marginile pământului.

Şi după ce a spus acestea, sub privirile lor, El a fost înălţat şi un nor l-a ascuns din ochii lor. În timp ce erau cu ochii aţintiţi spre cer şi El se înălţa, iată că le-au apărut doi bărbaţi în haine albe şi le-au spus: Bărbaţi galileeni, de ce staţi privind la cer? Acest Isus, care a fost înălţat de la voi la cer, va veni tot aşa cum l-aţi văzut mergând spre cer.

O versiune similară, dar pentru tipar, găsiţi aici.

LANSARE JOC

Descriere
Audienţă: copii,tineri
Număr de cuvinte: 15
Dificultate: uşor
Scorul Dvs: trebuie să fiţi identificat
Maxim posibil: 90 puncte

Exprimaţi-vă opinia

Identificare
Forgot?
Înregistrare

Arhive