iun.
26
2015

Sf. Apostol Paul

Sf. PaulSfântul Paul, neobositul Apostol al Neamurilor, a fost convertit de la iudaism pe drumul spre Damasc, când i-a apărut Isus într-o viziune. După Botezul lui a rămas câteva zile în Damasc şi apoi a mers în Arabia, pentru a se pregăti pentru viitoarea sa activitate misionară. Întors la Damasc, a predicat în sinagogi că Isus este Cristos, Fiul lui Dumnezeu. Pentru aceasta a fost urât de iudei şi a trebuit să plece din oraş. A mers la Ierusalim pentru a-l întâlni pe Petru.

Mai târziu s-a întors în oraşul său natal, Tars, unde a început să evanghelizeze, până a fost chemat de Barnaba la Antiohia. Paul şi Barnaba au făcut prima călătorie misionară vizitând insula Cipru, iar apoi toată Asia Mică. După Conciliul de la Ierusalim, Paul, însoţit de Sila şi mai apoi de Timotei şi Luca, a făcut a doua sa călătorie, mai întâi revizitând Bisericile întemeiate de el în Asia Mică, apoi a trecut prin Galatia. O viziune l-a făcut să vină în Europa, predicând printre altele în Filipi, Tesalonic, Atena şi Corint. Apoi s-a întors în Antiohia.

În a treia călătorie misionară, Paul a vizitat aproape aceleaşi regiuni ca şi în cea de a doua călătorie. A patra călătorie a fost forţată: la Roma, pentru a fi judecat. Aflăm din scrisorile pastorale şi din tradiţie că după doi ani de închisoare, Sfântul Paul a fost eliberat din închisoare şi a mers în Spania, apoi în Orient, după care s-a întors la Roma, unde a fost închis a doua oară, iar în anul 67 a fost decapitat.

* * *

Cele cinsprezece cuvinte evidenţiate în text sunt ascunse într-un careu. După ce le veţi descoperi, literele rămase nefolosite vor forma un citat din acest sfânt.

Fiecare nivel are cinci variante, deci puteţi da refresh la pagina jocului pentru a-l relua diferit, dacă v-a plăcut. Varianta medie include şi cuvinte scrise invers, şi pe diagonale.

O versiune similară, dar pentru tipar, găsiţi aici.

LANSARE CAREU

Descriere
Audienţă: copii,tineri
Dimensiune careu: 11x13
Dificultate: uşor
Scorul Dvs: trebuie să fiţi identificat
Maxim posibil: 85 puncte

LANSARE CAREU

Descriere
Audienţă: copii,tineri
Dimensiune careu: 11x13
Dificultate: mediu
Scorul Dvs: trebuie să fiţi identificat
Maxim posibil: 140 puncte

Exprimaţi-vă opinia

Identificare
Forgot?
Înregistrare

Arhive