iun.
26
2015

Sf. Apostol Petru

Sf. PetruSimon Petru era originar din Betsaida, de lângă Marea Tiberiadei, fiul lui Iona, şi era, ca şi fratele său, Andrei, pescar. Isus i-a dat lui Simon un nou nume: Chefa, sau “piatră”. Devenind un discipol al lui Isus, Petru a recunoscut în El pe Mesia, Fiul lui Dumnezeu.

Petru a fost mereu numit primul dintre Apostoli în scrierile Noului Testament, şi făcea parte din cercul apropiaţilor lui Isus, împreună cu Iacob şi Ioan. Imediat după Înălţarea la cer, a luat rolul de conducător incontestabil al Apostolilor. El a desemnat un înlocuitor al lui Iuda; a vorbit primul mulţimii care se adunase după Coborârea Duhului Sfânt la Rusalii; a fost primul Apostol care a făcut minuni în numele Domnului. Petru a avut un rol important în răspândirea Evangheliei la neamuri. L-a botezat pe romanul păgân Cornelius, şi la Conciliul din Ierusalim a susţinut predicarea către neamuri, permiţând astfel noii Biserici să devină universală. Eforturile lui misionare au inclus călătorii în oraşe din lumea păgână precum Antiohia, Corint şi în cele din urmă Roma.

Petru a fost Episcop de Roma timp de aproximativ 25 de ani, fiind astfel primul Papă. A murit martir la Roma în perioada împăratului Nero, probabil în anul 64. Conform tradiţiei, Petru a fost răstignit pe Colina Vaticanului cu capul în jos, deoarece s-a declarat nedemn de a muri la fel ca Domnul. A fost mai apoi înmormântat tot acolo, iar excavaţiile făcute sub Bazilica San Pietro au scos la iveală probabilul mormânt, iar relicvele lui sunt acum păstrate sub altarul principal din Bazilică.

* * *

Cele cinsprezece cuvinte evidenţiate în text sunt ascunse într-un careu. După ce le veţi descoperi, literele rămase nefolosite vor forma un citat din acest sfânt.

Fiecare nivel are cinci variante, deci puteţi da refresh la pagina jocului pentru a-l relua diferit, dacă v-a plăcut. Varianta medie include şi cuvinte scrise invers, şi pe diagonale.

O versiune similară, dar pentru tipar, găsiţi aici.

LANSARE CAREU

Descriere
Audienţă: copii,tineri
Dimensiune careu: 11x13
Dificultate: uşor
Scorul Dvs: trebuie să fiţi identificat
Maxim posibil: 85 puncte

LANSARE CAREU

Descriere
Audienţă: copii,tineri
Dimensiune careu: 11x13
Dificultate: mediu
Scorul Dvs: trebuie să fiţi identificat
Maxim posibil: 135 puncte

Exprimaţi-vă opinia

Identificare
Forgot?
Înregistrare

Arhive